Telefonos integrációk, API


Az ArenimTel számtalan integrációs lehetőséget kínál. Legyen szó a legnagyobb gyártók (SAP, Salesforce, IBM) rendszereiről vagy egyedi informatikai rendszerekről, az ArenimTel jól bejáratott összekapcsolási és adatcsere lehetőséget nyújt. Amennyiben szeretne tájékozódni, hogy az Ön által elvárt rendszerrel az ArenimTel képes-e együttműködni vagy speciális igénye van, szakértő kollégáink állnak rendelkezésére.

Legnépszerűbb funkciók

További funkciók

Click-to-call

Lehetőség nyílik webes felületen vagy CRM rendszeréből az ügyfelei visszahívására egy kattintás segítségével. A rendszerünk integrációjával Hardphone vagy ArenimTel Softphone eszközén a tárcsázni kívánt telefonszámra kattintva automatikusan elindul a hívás folyamata.

Screen-pop

A Screen-pop feladata, hogy lerövidítse azt az időt és automatizálja, amit az operátorok a hívó beazonosítával valamint kikeresésével töltenek.

CRM integráció esetén a screen-pop segítségével a hívás megválaszolásakor egy felugró ablakban automatikusan megjelenítheti a következő információkat:

 • hívó adatlapja
 • hívóhoz tartozó feladatok / jegyek
 • hívóhoz tartozó új feladat létrehozása
Ügyfélszolgálat megszemélyesítése

A hívó fél megszemélyesítésére több lehetőséget kínál az ArenimTel rendszere:

 • ügyfél LDAP használata
 • ArenimTel telefonkönyv használata
 • ügyfél CRM használata

LDAP

LDAP esetén a beérkező hívásnál a fizikai telefonok az ügyfél LDAP-ban tárolt telefonszámokból kikeresi a hívó számát és találat esetén megjeleníti azt. Ez a funkció csak az LDAP kompatibilis telefonokon és szoftver klienseken érhető el.

ArenimTel telefonkönyv

ArenimTel telefonkönyv esetén a rendszer a beérkező hívás esetén megkeresi, majd megjeleníti az eszközön a hívó nevét.
Ez a funkció bármilyen eszközön elérhető, mivel a keresést az ArenimTel rendszere végzi.

CRM telefonkönyv

CRM telefonkönyv esetén a rendszer a beérkező hívás esetén a CRM rendszerének küld egy kérést a hívó számával és válaszban visszakapja a hívó nevét, ahogy az a CRM rendszerben szerepel.
Ez a funkció bármilyen eszközön elérhető, mivel a keresést az ArenimTel rendszere végzi.

API - Programozási felület

Az API segítségével elérhetővé válik a hívás adatok lekérdezése webes felület használata nélkül is. Ezáltal könnyen felhasználhatóvá válik az ArenimTel által nyújtotta hívás információk saját rendszerben is.

Az ArenimTelben szereplő adatok API-n keresztül is elérhetőek. Az API-n keresztül lekérdezhetőek:

 • rendszer állapotok
 • kimutatások
 • hangfájlok
 • egyedi fejlesztések
Visszahívás kérése weblapról

Ez a funkció lehetőséget biztosít arra, hogy weblapja látogatója az ügyfélszolgálattól visszahívást kérjen. A visszahívás kérése a weblapjába integrált modulon keresztül történik. A weblapon az ügyfél megadja a nevét és a telefonszámát.

A visszahívás kérésekre külön kimutatás érhető el a portálon. Visszahívás után a státuszt ugyanúgy cseréljük zöld színű "Megválaszolt"-ra, mint az elveszített hívásoknál. Az online Dasboardon az elveszített (megválaszolatlan) hívások között szintén feltüntetjük a visszahívást kérőket.

A visszahívási API további lehetőségeiről kérjük egyeztessen szakértőinkkel.

Automata Call Center

Az ügyfélesetek kiszolgálásának jelentős része nem igényel humán intelligenciát, az információkérésekre adott válaszok akár 80%-a teljesen automatizálható.

A betelefonáló vagy automatikusan tárcsázott ügyfél, a rendszer rendelkezésére álló információkat feldolgozva rögzített hang vagy text-to-speech segítségével tájékoztatja vagy útmutatást adhat az ügyfél számára.

Szerver oldali CRM integráció

Az ArenimTel más rendszerekkel történő összekapcsolásának - integrációjának - célja, hogy olyan emelt szintű funkciókat létesítsünk, melyek jelentősen javítják a telefont használó munkatársak teljesítményét, fokozzák a vállalat telefonos és ügyfélszolgálati folyamatait, illetve növelik az Ügyfelek elégedettségét.

Az összekapcsoláshoz a CRM / ERP rendszert fejlesztő közreműködése (esetenként fejlesztés, support) is szükséges. A fejlesztéshez szükséges ArenimTel oldali demo környezetet díjmentesen biztosítjuk.

Az alábbi emelt szintű - szerveroldali API - integrációk alakíthatók ki. A már meglévő API funkciókról kérje el értékesítőnktől a dokumentációt.

 • "Screen-Pop": a bejövő hívás kicsengésekor a felhasználó CRM felületén megjelennek a Hívóhoz kapcsolódó adatok pl. Munkalap rögzítéséhez, rendelésfelvételhez (szerver+vékonykliens - böngészős - alkalmazásoknál is működik)
 • "Call Log": A hívás befejezésekor az ArenimTel átküldi a CRM felé a hívással kapcsolatos hívásadatokat pl. automatikus előzmény felvétel céljából
 • Felhasználó bejelentkezettségének ellenőrzése
 • Nem fogadott hívások listájának lekérdezése
 • Hívástörténet ("call history") lekérdezése
 • Rögzített hívások átadása archiválás céljából
 • Hangposta üzenetek átadása archiválás céljából
 • Advanced routing: speciális hívásirányítási szabályok alkalmazása a CRM segítségével

Az integrációs lehetőségek részleteihez tekintse meg az ArenimTel integrációs lehetőségeit részletesen összefoglaló API (Application Programming Interface) dokumentációt.

LDAP integráció

Az ArenimTel a megrendelő saját LDAP rendszerével is összekapcsolható. Ez az összekapcsolás lehetővé teszi az alábbi funkciót használatát:

 • Központi vállalati telefonkönyv: az ArenimTel központi telefonkönyve helyettesíthető, vagy szinkronban tartható az LDAP-ban tárolt adatokkal
 • Hívó fél kijelzés: a telefonkliens kijelzőjén az LDAP-ban tárolt nevet jelzi ki (hívószám helyett)
 • Nem fogadott hívásokról szóló e-mail megszemélyesítése: a "nem fogadott hívásokról szóló e-mail"-ben az LDAP-ban tárolt nevet jelzi ki (a hívószám helyett)
Díjmentes bemutatót kérek

Jelentkezzen még ma, hogy kötelezettség nélkül, díjmentesen próbálhassa ki az ArenimTel Ügyfélszolgálati- és Call Center Szoftvereit!